Eerste zakelijke speeddate middag voor vrouwen een succes

28 januari 2020, 23:00


Lokaal Nieuws

GIESSEN/ALTENA – Zakelijk speeddaten voor ondernemende vrouwen in Altena. Dat stond er dinsdagmiddag 28 januari op het programma in de Hartenjager te Giessen. ??

De entourage van de Hartenjager kende deze middag een andere vorm, namelijk gescheiden tafels met aan beide kanten een stoel. Koffie, thee, koekjes en een leuk bloemetje versieren de tafels, waar na het klinken van de bel de speeddates losbarsten. Speeddates met enkel vrouwen en één gemeenschappelijk doel: zakelijk kennis met elkaar maken. Van tevoren konden de deelnemers zich opgeven en uit de kandidaten kiezen met wie ze eens wilden daten. Op tafel stonden bordjes met leuke gesprekstarters, maar die hadden de meesten niet nodig. Na de eerste paar rondes waren er al veel enthousiaste reacties. ‘Het is ontzettend leuk om elkaar te leren kennen en te zien dat we raakvlakken hebben’, aldus een van de deelneemsters.

Een van de eerstvolgende activiteiten zal plaatsvinden op 6 maart. In aanloop naar internationale vrouwendag zal er die dag in de raadszaal van het gemeentehuis in Almkerk een bijeenkomst zijn van Vrouw en Altena. Deze bijeenkomst zal gaan over vrijheid, persoonlijke vrijheid en keuzenvrijheid van de vrouw, legt Fientje Bax uit. Jacqueline Brassey zal een van de gastsprekers zijn op internationale vrouwendag in Altena.