Drie kunstenaars in de race om het monument voor de Merwedegijzelaars te ontwerpen

17 januari 2020, 12:12


Lokaal Nieuws

REGIO – Op initiatief van nabestaanden van de Merwedegijzelaars, de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Altena wordt er een monument in drie delen (of 3 monumenten) opgericht voor de honderden mannen die zijn opgepakt en weggevoerd in mei 1944.

In november 2019 is een oproep gedaan aan kunstenaars om hun interesse uit te spreken voor de opdracht het monument te ontwerpen. Er zijn 14 inzendingen binnengekomen. Woensdag 8 januari kwamen de initiatiefnemers bij elkaar in het gemeentehuis van HardinxveldGiessendam om de inzendingen te beoordelen. Hieruit zijn 3 kunstenaars geselecteerd.

De 3 geselecteerde kunstenaars zijn nu uitgenodigd een ontwerp te maken voor het monument (of de 3 monumenten) en dat te presenteren. Op basis daarvan maken de initiatiefnemers op donderdag 6 februari de definitieve keuze bekend welke kunstenaar het monument gaat realiseren. De monumenten worden op 4 mei van dit jaar onthuld.