Opening Digi-inloop op De Werf in Woudrichem

15 januari 2020, 06:30


Regio Info

WOUDRICHEM – SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena slaan de handen ineen. Samen werken ze aan een digitaal vaardiger Altena. Op woensdag 22 januari opent wethouder Jorritsma de Digi-inloop op De Werf in Woudrichem.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Naar verwachting zijn ruim 11.000 mensen in Altena minder tot niet digitaal vaardig. SeniorWeb en de Bibliotheek werken samen met het doel inwoners van Altena te laten ontwikkelen op digitaal gebied. Op die manier kunnen mensen langer zelfstandig meedoen in de maatschappij.

Een van de activiteiten in het plan voor een (digitaal)vaardiger Altena is de Digi-inloop. Op woensdag 22 januari, tijdens de computervraagdagen, opent wethouder Jorritsma de Digi-inloop. Elke woensdagochtend kunnen inwoners van Altena op De Werf binnen lopen met vragen op digitaal gebied. De Digi-inloop opent om 10.00 uur en sluit om 12.00 uur. De toegang is gratis.

Of het nu gaat om het installeren van een programma, het activeren van je nieuwe tablet of een digitaal boek op je e-reader. Vrijwilligers van SeniorWeb en medewerkers van de Bibliotheek CultuurPuntAltena staan voor je klaar. Naast het beantwoorden van je vragen, kun je er ook informatie krijgen over (basis) cursussen en trainingen.

“In eerste instantie is de Digi-inloop op De Werf in Woudrichem”, aldus Dick Alblas voorzitter van SeniorWeb Land van Heusden en Altena. “Na een aantal weken kijken we welke vragen er zoal binnenkomen en of er op andere locaties ook behoefte is aan een Digi-inloop. We hebben al op verschillende locaties in Altena een inlooppunt. We bekijken de mogelijkheden om de inlooppunten samen met de Bibliotheek verder in te richten.” Marieke Vos, coördinator Educatie bij de Bibliotheek vult aan: “Onze vestigingen en servicepunten zijn verspreid door heel Altena, dat maakt dat we toegankelijk zijn voor alle inwoners. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om je vragen te stellen bij de Digi-inloop. Iedereen is welkom! We vinden het beiden erg belangrijk dat mensen ondersteund worden op digitaal vlak. Steeds meer zaken gaan online. Om online mee te kunnen doen, moet je begrijpen hoe een computer of tablet werkt. Ook is het belangrijk dat je leert werken met programma’s en apps. Dit alles komt samen tijdens de Digi-inloop. Dick gaat verder: ‘En mocht blijken dat er meer tijd nodig is voor een vraag of mensen graag even ‘apart’ willen zitten voor hun vraag. Dan regelen we dat! Uiteraard staat de koffie en thee klaar.”