BC Virtus verliest in eindfase van Lokomotief 78-81

15 januari 2020, 06:35


Sport Nieuws

WERKENDAM – De eerste wedstrijd na de winterstop werd afgelopen zaterdag thuis tegen Lokomotief uit Rijswijk gespeeld. De uitwedstrijd werd, na goed spel, met 10 punten verloren en Virtus was toen zeker niet kansloos. Beide teams bleken ook nu weer aan elkaar gewaagd.

Met vijf spelers in de dubbele cijfers kon coach Dusan Bozic goed doorwisselen. Virtus speelde gedreven, de verdediging stond goed en aanvallend waren flarden te zien van een ouderwets run en gun – passing game, waarin het balletje werd rond gespeeld naar de vrijstaande man. Opvallend was het het aantal driepunters verspreid over vier spelers.

Na de rust startte Virtus niet goed en viel de aanval stil. Slordige passes aan Virtus’ kant zorgde ervoor dat Lokomotief kon uitlopen naar 55-61 stand. In het vierde kwart herpakte Virtus zich en kon het spelen voor de wedstrijd. In de dying seconds viel de 3 punter niet, waarna Lokomotief enigszins gelukkig als winnaar van het veld kon stappen. Eindstand 78-81.