ZVDO komt terug van grote achterstand

14 januari 2020, 06:31


Sport Nieuws

SCHIJNDEL – Afgelopen zaterdag stond voor ZVDO een wedstrijd in Schijndel tegen SWNZ op het programma. De twee ploegen bezetten de 7e en 8e plaats op de ranglijst. Vooraf dus een spannende wedstrijd.

De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten. SWNZ ging hier het beste mee om en kwam de eerste periode door met een voorsprong van 3-1. De mannen van ZVDO moesten duidelijk nog wennen aan het wedstrijdritme. Halverwege de wedstrijd werd het bij ZVDO onderling toch wat onrustiger. Hier wist SWNZ gebruik van te maken en wist 3 doelpunten te maken. Door een goede man-meer situatie en doordat Seppe van der Wielen zijn 3e doelpunt van de avond wist te maken, bleef ZVDO nog enigszins in de wedstrijd. Stand na de derde periode: 7-4.

Al snel in de 4e periode wist SWNZ het gat vier doelpunten te maken. Toch bleven de mannen vechten, maar misschien tegen beter weten in. Door prachtige reddingen wist Corné van der Zouwen zijn doel verder schoon te houden. ZVDO wist de laatste 3 minuten het vuur weer te vinden. Dit resulteerde erin dat Seppe op 8 seconden voor het eind de eindstand op 8-8 wist te zetten. Voor ZVDO voelde dit, gezien de wedstrijd, als een overwinning.

Zaterdag 25 januari speelt ZVDO in AquAltena om 18.45 uur tegen De Schelde uit Terneuzen.