Gemeenteraad komt naar de inwoners toe

14 januari 2020, 06:16


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeenteraad van Altena zal op een andere wijze gaan vergaderen om zo dichter bij de inwoners te zijn en sneller besluiten te kunnen nemen.

De beeldvormende Altenatafels zullen plaats gaan vinden op locatie. Hierbij worden alle kernen aangedaan en gaat de raad in gesprek met dorpsraden, verenigingen en andere organisaties. Deze Altenatafels zijn voor alle inwoners van Altena toegankelijk.

De opiniërende Altenatafels waarbij de raadsleden met elkaar in debat gaan, vinden wel plaats op het gemeentehuis. Er zal worden vergaderd in een cyclus van 5 weken tussen de Altenatafels en de raadsvergadering. Nieuw is ook de ‘hamerraad’, wanneer de raad het unaniem eens is, worden besluiten sneller genomen. Daarmee weten de inwoners ook sneller dan gebruikelijk wat de uitkomst van een bepaald onderwerp zal zijn.