SGP Altena pleit wederom voor vuurwerkvrije zones

12 januari 2020, 17:06


Lokaal Nieuws

ALTENA – De SGP-fractie in Altena pleit wederom voor een verbod op het afsteken van vuurwerk rondom winkels, zorgcentra en kerken in Altena. De partij komt nog voor de zomer met een voorstel voor vuurwerkvrije zones.

SGP-fractievoorzitter Theo Meijboom meldt wel dat dit wat hen betreft een minimale variant is. Een algeheel verbod op vuurwerk heeft de voorkeur. Volgens hem wegen de nadelige gevolgen van vuurwerk voor de veiligheid, het milieu en de gezondheid van mensen en dieren niet op tegen de positieve effecten.

Enkele jaren geleden probeerde de SGP in Werkendam de collega-raadsleden al te overtuigen van vuurwerkvrije zones, maar zonder succes. De vuurwerkvrije zones heeft de partij vervolgens alsnog opgenomen in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.