Bouwlinie Bos maakt de wereld een beetje groener

10 januari 2020, 14:14


Lokaal Nieuws

REGIO – Het bouwen van huizen is belastend voor het klimaat. Voor de bouw en de productie van bouwmaterialen zijn veel grondstoffen en energie nodig. Bovendien komt bij de productie van bouwmaterialen CO2 vrij.

Woonlinie en dochteronderneming Bouwlinie vinden dat ze iets terug mogen doen voor het milieu. Daarom laten ze sinds 2019 voor elke opgeleverde woning tien nieuwe bomen planten. In bossen in ons eigen land én daarbuiten. Zo komt in de komende jaren het eigen bos tot stand. Bomen nemen CO2 en fijnstof op uit de lucht en leveren er zuurstof voor terug. ‘We reduceren de hoeveelheid CO2 jaarlijks met 24.000 kg en zorgen elk jaar voor zo’n 1.200 nieuwe bomen. Dat zijn 10 bomen voor elk van de 120 huur- en koopwoningen die we jaarlijks bouwen.’

Een woordvoerder vervolgd: ‘Bij Woonlinie en Bouwlinie streven we ernaar om duurzaam te denken bij alle keuzes die we maken. Groot of klein. Zo willen we de impact van ons werk op het milieu stap voor stap verkleinen. Onze huurders, de kopers van onze nieuwbouwwoningen en de partners waar we mee samenwerken betrekken we bij ons streven naar verduurzaming. Samen met hen willen we ons steentje bijdragen aan een fijne en gezonde woonomgeving voor iedereen. Het planten van bomen is één van de manieren waarop we dat doen.’