Drie dementievriendelijke radio’s voor Altenahove

27 december 2019, 14:52


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Verpleeghuis Altenahove in Almkerk is drie dementievriendelijke radio’s rijker. Het gaat om zogenoemde oer-muziekspelers.

Zo’n oer-muziekspeler ziet eruit uit een traditionele radio. Als het klepje bovenop wordt geopend gaat er meteen muziek spelen. En onder dat klepje zit een grote zwarte knop. Wie daarop drukt spoelt door naar het volgende nummer. Op de harde schijf kan zelf een playlist worden gezet. Vooral met muziek van vroeger die bij dementerenden nog herinneringen oproept.

De radio’s zijn geschonken door Marianne Swart uit Rijswijk wiens moeder een anderhalf jaar in Altenahove heeft gewoond. Het geld werd onder meer ingezameld tijdens de huwelijksdienst van haar zoon. Marianne gaat door met haar actie en hoopt zo binnenkort nog meer oer-muziekspelers aan Altenahove te kunnen schenken.