Trieste aanblik historische ‘rattenkreet’ in Hank

25 december 2019, 15:53


Lokaal Nieuws

HANK – De dag na de brand in het historische huisje ‘de rattenkeet’ net buiten Hank is ‘triest’. Zo reageren veel inwoners uit Hank op de gebeurtenis een dag later op sociale media.

Bij daglicht is de schade goed te zien aan de Jeppegatweg. Het rieten dak is voor een groot deel verwoest. De politie heeft het huisje rondom afgezet met rood-wit lint. De informatieborden in en rondom het huisje zijn nog intact. Er is nog steeds onduidelijkheid over het ontstaan van de brand, in het huisje zijn geen nutsvoorzieningen zoals gas, water of elektriciteit. 

Pasanten zagen omstreeks 18.15 uur rook uit het huisje komen en waarschuwden de hulpdiensten. ‘Door de snelle inzet is de schade beperkt tot het rieten dak. De hoogwerker is nog ter plaatse gekomen om hotspots in het rieten dak op te sporen en zonodig uit elkaar te halen’, meldt het brandweerkorps van Hank op Facebook.