Mooie resultaten clubkampioenschap Biesboschzwemmers

22 december 2019, 14:59


Sport Nieuws

ANDEL – De zaterdag voor de kerst houden de Biesboschzwemmers traditioneel hun clubkampioenschappen. Ruim 60 leden van de Biesboschzwemmers streden om de prijzen en goede tijden.

Aan het einde van de middag gingen alle kinderen met een aandenken naar huis. Bij de senioren waren Nick Lisman en Jade Groeneveld de beste en bij de masters prolongeerde Annette Wijnja haar damestitel en was Harry Cornet de winnaar bij de heren. Alle zwemmers moesten drie keer aan de start verschijnen en bij de zwemmers vanaf 12 jaar bestond het programma uit 100 wisselslag en 50 en 100 meter naar keuze. Bij de senioren, de jongens tussen12 en 24 jaar, waren er dit jaar helaas maar drie deelnemers en van die drie was Nick de beste. Nick zwom naast de wisselslag ook nog 50 schoolslag en 100 vrije slag. Op alle drie de nummers bleef hij het dichtste bij de vergelijkingstabel. Op de tweede plaats kwam Rik Vink die op zijn beurt Rens Lisman voor wist te blijven. Rens verbeterde zich op de 50 rugslag en 100 wisselslag en voor Rik was er ook op de wisselslag een persoonlijk record.

Bij de dames senioren bestond de deelname uit twaalf deelnemers en Jade wist met een persoonlijk record op de 50 vlinderslag van een halve seconde en goede op de 100 wissel- en vrije slag het beste te scoren. Op de tweede plaats kwam Romée van Rossem met drie persoonlijke records. Romée was sneller dan ooit op de 50 vrije slag en 100 rug- en wisselslag. Redine van Breugel wist de winnares van vorig jaar, Sanne van de Pol, met 0,05 seconden voor te blijven.

Bij de masters heren ging de beker voor de tweede keer mee met Harry Cornet. In 2017 was Harry ook de beste geweest. Harry merkte dat hij al een tijd geen wedstrijden heeft gezwommen en het ging dan ook niet allemaal even gemakkelijk. Achter Harry wist Nico Swart het zilver op te eisen en hij verwees Richard Tiemstra naar de derde plaats. Richard wist zijn tijd op de 100 schoolslag met enkele tienden aan te scherpen.

Bij de dames stonden de drie oudste deelnemers op het podium. Neel Gielen, 67 jaar, wist op een keurige derde plaats te eindigen. Marjo Goelema kon het Annette Wijnja niet moeilijk genoeg maken, maar was wel tevreden met haar tweede plaats. Annette wist voor de derde achtereenvolgende keer de titel op te eisen en mag de beker dus houden.

De 10 en 11-jarigen zwommen naar de 100 wisselslag twee keer een 50 meter naar keuze en bij de jongens wist Lars de Kooter met persoonlijke records op de wisselslag en 50 schoolslag naar de winst te zwemmen. Zijn tijd op de schoolslag was ook goed voor een clubrecord. Herbert Schouten kwam op de tweede plaats met verbeteringen op de school- en vrije slag. Bij de meisjes was Tess Vonk met afstand de beste met drie persoonlijke record, twee clubrecords en twee Brabantse Records. Op de 100 wisselslag en 50 vlinderslag verbeterde zij de snelste tijd van de Brabantse meisjes van 10 jaar en dit zijn ook clubrecords. Op de 50 vrije slag haalde ze ook dik een seconde van haar persoonlijk record. Jansje de Ridder en Anieke aan de Wiel stonden naast Tess op het podium. Jansje was sneller dan ooit op de wissel en vrije slag, terwijl Anieke haar tijd op de vrije slag aanscherpte.

De één na jongste categorie, de 8 en 9 jarigen, zwommen allen 50 rug-, school- en vrije slag en bij de jongens was Arjan Groenewegen de kampioen met een persoonlijk record op 50 rug’’, maar de school- en vrije slag zwom hij voor het eerst 50 meter. Mike Kieboom mocht voor de tweede plaats naar voren komen. Bij de meisjes was Maud Vonk de beste voor Amy de Kooter en Tessa Mandemakers. Maud was op alle nummers sneller dan ooit en voor Amy gold dit op de rug- en schoolslag. Voor nummer drie, Tessa, was er een persoonlijk record op de rugslag.

Bij de jongste zwemmers, de toekomst van iedere vereniging, kwamen 10 en 5 jongens aan de start en bij de meisjes ging de grootste beker met Shanya Muilenburg mee naar huis. Shanya was sneller dan ooit op de 25 rug- en schoolslag en hierdoor wist zij Silke Jetten en Sanne van de Oven voor te blijven.

De afsluitende familie-estafette leverde een mooi podium op. De ploegen bestaan uit één ouder met twee kinderen of twee ouders met één kind uit hetzelfde gezin en zij zwemmen allen 25 meter. Na op controleren van de tijden bleken André, Celine en Yara Besselink de snelste ‘familie’. Deze oud-Biesboschzwemmers zijn tegenwoordig lid van de Warande uit Oosterhout. Op de tweede plaats stonden de Biesboschzwemmers Nico, Mandy en Ilona Swart en zij bleven Bijtelskillers Annemarie, Michael en Thomas Verschoor voor te blijven.

Na de prijsuitreiking ging iedereen tevreden naar huis en kan er genoten gaan worden van de feestdagen. Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar zal een grote groep deelnemen aan de 200 minuten cup in Gorinchem en op 11 januari staat de eerst volgende wedstrijd op de agenda.