Plannen voor hotel bij de Kurenpolder met 180 kamers

15 december 2019, 18:03


Lokaal Nieuws

HANK – Het bestemmingsplan voor de Kurenpolder in Hank moet worden herzien omdat dit ouder is dan 10 jaar. In dit bestemmingsplan wil de Kurenpolder een aantal ontwikkelingen meenemen.

Er zijn plannen om bij de Kurenpolder een hotel met 180 kamers te bouwen. De gemeente Altena geeft in een raadsvoorstel aan enthousiast te zijn over het plan. In Altena zijn weinig hotels, terwijl de Biesbosch meer en meer toeristen trekt. Het nieuwe hotel moet langs de A27 komen op tenminste 200 meter afstand en moet passen bij de omgeving.

Wanneer het hotel er komt is nog niet duidelijk. Eerst moet de gemeenteraad laten weten of ze er positief tegenover staat. Daarna zullen inwoners het plan kunnen inzien en eventuele bezwaren indienen.