Werkendam start eigen Repair Café

13 december 2019, 15:12


Regio Info

WERKENDAM – Repair Café Altena Vlechtwerk organiseert op woensdag 29 januari 2020 het allereerste Repair Café van Werkendam. Komt u ook even langs, voor een reparatie, of gewoon voor een heerlijk kopje koffie of thee met gebak?

In Vlechtwerk, aan de H.J Roubosstraat 3, draait het op 29 januari allemaal om repareren. Tussen 14:30 en 16:30 uur staan diverse vrijwilligers klaar, zij helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies, alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie (tegen een vrijwillige bijdrage). Weggooien? Mooi niet!

Door repareren te promoten, wil Repair Café Altena bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Repareren bespaart geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Vanaf 29 januari 2020 elke laatste woensdag van de maand tussen 14:30 en 16:30 in Vlechtwerk te Werkendam.