Contactavond MS Vereniging Nederland

25 november 2019, 11:14


Regio Info

GORINCHEM/ALTENA – De MS Vereniging Nederland – Gorinchem en Altena nodigt al haar leden uit voor een contactavond op woensdag 27 november 2019 om 20:00 uur in de recreatiezaal van de Boogflat, Pijlstraat-portiek 2, in Gorinchem.

Vanaf 19:30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. De presentatie zal gegeven worden door drs. A.Wenisch (afdeling medische psychologie, AmsterdamUMC).Hij geeft ‘Mindfulness Based Cognitive Therapy’ (MBCT) op de afdeling Neurologie voor mensen met MS. Dit is een 8-weeks meditatieprogramma waarbij diverse mindfulness en groepsopdrachten geoefend worden. Het programma is verbonden aan het onderzoek van ‘Remind-MS’ en het richt zich op de invloed van ‘cognitieve revalidatie’ en ‘Mindfulness’ op het cognitieve functioneren bij MS.

Tijdens deze presentatie zal vooral de nadruk op het ‘MBCT’ gedeelte gelegd worden. Er zullen diverse wetenschappelijke onderzoeken over mindfulness met betrekking op aandacht en geheugen besproken worden. Tegelijkertijd zullen er tussen de informatie door korte ontspannende mindfulnessoefeningen plaatsvinden.