Gemeente Altena krijgt vijf wormenhotels

23 november 2019, 06:42


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op vijf plekken in de gemeente Altena komen, bij wijze van proef, wormenhotels. Dit zijn bakken waar inwoners gft-afval in kwijt kunnen.

Wormen zetten het gft-afval vervolgens om in voedselrijke compost. Deze compost kan de buurt dan weer gebruiken voor de tuin of het balkon. De gemeente zoekt nu naar buurten, verenigingen van eigenaren of instellingen die een wormenhotel willen beheren.

De bak moet op een openbare en zichtbare plek komen te staan. Bij succes wordt het wormenhotel op meer plekken ingevoerd. De deelnemers van de vijf testlocaties krijgen vooraf uitleg en begeleiding van mensen die vaker een wormenhotel onderhouden hebben. Wie interesse heeft, kan dat laten weten via de website van de gemeente Altena.