Aanbieden van gft blijft toch gratis in de gemeente Altena

23 november 2019, 06:39


Lokaal Nieuws

ALTENA – In de gemeente Altena blijft het aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval gratis. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond unaniem besloten.

Het college van burgemeester en wethouders wilden met het vragen van geld, voorkomen dat er halflege containers aan de weg worden gezet. Dat is niet alleen duur. Het gratis aanbieden zorgt er niet voor dat inwoners hun afval beter scheiden. Veertig procent van het afval in de container voor restafval blijkt namelijk gft te zijn.

De afgelopen maanden is er uitvoerig in de gemeenteraad gesproken over de afvaltarieven die hoe dan ook moeten worden verhoogd. Maar een amendement van het CDA, dat door vijf andere partijen mede werd ondertekend, zorgde er dinsdagavond voor dat het aanbieden van gft toch gratis blijft. Het aanbieden van de grijze container wordt volgend jaar wel duurder in Altena.