Gruwelijke mishandeling in Gorinchem

21 november 2019, 15:43


Hulpdiensten

GORINCHEM – Het is inmiddels landelijk nieuws: op internet zijn een aantal filmpjes verschenen met daarop beelden van een grove mishandeling van een jongen in Gorinchem. De filmpjes zijn met afschuw ontvangen en zorgen voor bezorgdheid in de stad.

Op de filmpjes is te zien hoe een groep jongens een jonge knul belaagt en mishandelt. De politie heeft inmiddels een aangifte ontvangen van het slachtoffer, maar ook heel veel tips over de verdachten en betrokkenen. Er is dan ook een uitgebreid onderzoek gestart. 

Het incident bleek niet op zichzelf te staan: De politie heeft nu vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met dezelfde dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud. Ook van die andere mishandelingen circuleren filmpjes op internet. De politie onderzoekt wie er ‘de hoofdrol’ in hebben en wie welke strafbare handelingen uitvoert. Dankzij die beelden zijn er ook veel getuigen die meedenken, onder andere vanuit scholen en jongerenwerk. 

De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen volgen.

Hoewel de beelden zeker bijdragen aan het onderzoek, kan het blijven delen van de video’s voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn. De politie roept dan ook op te stoppen met verdere verspreiding, en waar mogelijk de filmpjes offline te halen. 

Burgemeester Reinie Melissant van gemeente Gorinchem is geschokt over de beelden die op social media zijn verschenen. “Het is afschuwelijk en onacceptabel. Ik begrijp dat iedereen die deze beelden ziet net als ik geschrokken en bezorgd is. Op dit moment is de politie druk bezig met het onderzoek en ik word hier voortdurend over op de hoogte gehouden.” aldus de Burgemeester.