Maasmaten organiseren het 15e Tonpraotersgala

15 november 2019, 09:34


Regio Info

GIESSEN-RIJSWIJK – Op vrijdagavond 13 december 2019 organiseren de Maasmaten voor de 13e keer een Tonpraotersgala in Giessen-Rijswijk. Almkerk was al eerder twee keer het toneel voor deze avond.

Tonpraoten: wat is het eigenlijk en wat maakt het voor velen zo hilarisch? Tonpraten is een cabaretvorm en wordt vooral beoefend tijdens de periode 11 november tot aan het carnaval. Letterlijk vanuit een ton geeft de tonpraoter commentaar in zijn buut op het dagelijkse leven en dan bij voorkeur op het leven in eigen dorp of stad.

Peter Ritsema uit Loon op Zand, Wichard de Benis uit Best, Rien van Geneugten uit Sint-Oedenrode en Hans Eijkemans uit Rosmalen treden deze avond op als tonpraoters. De presentatie van de avond is in handen van Loek Melis. De sfeermakers van de hofkapel Nooit Gedagt uit Woudrichem zetten hun beste beentjes voor in een aantal sessies en ook de Maasmaten treden op. Na afloop zorgt de DJ voor gezellige muziek. De zaal gaat open vanaf 19.00 uur. De kaarten kosten 15 euro en dragen ook een lotnummer. De locatie is het nieuwe Brabantse Land aan het Jagerspad 30 in Giessen.