Dunea tijdelijk gestopt met inname rivierwater uit de Afgedamde Maas

13 november 2019, 18:32


Lokaal Nieuws

REGIO – Drinkwaterbedrijf Dunea is tijdelijk gestopt met de inname van rivierwater uit de Afgedamde Maas bij Poederoijen. Dit vanwege het landbouwbestrijdingsmiddel Prosulfocarb dat in België in het water is terecht gekomen.

Het water dat Dunea uit de Afgedamde Maas pompt is bestemd voor de Randstad. Vanuit het pompstation in Brakel gaat het door ondergrondse buizen naar het duinengebied bij Wassenaar. Daar wordt het water gefilterd en vervolgens drinken mensen uit Den Haag en omgeving ervan.

Zij hoeven zich volgens Dunea geen zorgen te maken over de kwaliteit van hun drinkwater. Het drinkwaterbedrijf was volgens eigen zeggen ruim op tijd geïnformeerd over de vervuiling van het water.