Zingen voor Israël in Werkendam

9 november 2019, 06:20


Regio Info

WERKENDAM – Onder het motto ‘Zingen voor Israël’ organiseert de Stichting Christenen voor Israël te Nijkerk op zaterdag 30 november 2019 een koor- en samenzangavond in Werkendam.

Muzikale medewerking wordt verleend door de Oosterhoutse Nachtegalen. Een jeugdkoor bestaande uit jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 20 jaar. Niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten geniet het koor een goede reputatie. Onder leiding van dirigent Wim Schoones hebben de Oosterhoutse Nachtegalen al ongeveer 60 tournees gemaakt. Vaste begeleider van het koor is pianist/organist Jan Damen. In Werkendam is Marcel van der Poel geen onbekende. Marcel is een veelzijdig muzikant en op de zangavond actief als zanger, pianist en dirigent. Onder zijn leiding zal ‘Reflexxion’ uit Giessenburg optreden.

Naast koorzang zal er ook veel samenzang zijn. Jaco van de Werken zal hierbij het orgel bespelen. Ds. R.R. Maathuis opent de avond en ds. Henk Poot zal een meditatie houden. Iedereen is hartelijk welkom. De toegang is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden voor voedselhulp in Israël, bestemd voor mensen die onder de armoedegrens leven. De meesten van hen zijn kinderen en overlevenden van de Holocaust. Er is gelegenheid om producten uit Israël te kopen en er zal een (kleine) boekentafel zijn. De avond wordt gehouden in de Biesboschkerk aan de Richter 91. Aanvang is 19.30 uur, maar vanaf 19.15 uur zal er al samenzang zijn.