Zorgen om aanvragen van ondernemers in Altena

8 november 2019, 05:45


Lokaal Nieuws

ALTENA – Tijdens werkbezoeken bij ondernemers en in gesprekken krijgt het CDA zorgelijke signalen vanuit de ondernemers te horen. Volgens raadslid Hanno van Baast moet het niet zo zijn dat ondernemers en de economie van Altena lijdt onder de vorming van een nieuwe gemeente Altena.

Ondernemers die willen groeien, (ver)bouwplannen hebben of een quickscan en vergunning aanvragen lopen tegen een muur op bij de gemeente Altena. Zaken blijven langdurig liggen of er wordt niet over gecommuniceerd. Natuurlijk is CDA Altena begripvol dat dit tijdens de opstartfase van de gemeente nog niet allemaal vlot verloopt. Maar aan het eind van het eerste jaar mag toch verwacht worden dat bijvoorbeeld een quickscan ook snel wordt uitgevoerd en opgepakt.

Omdat vele ondernemers dezelfde soort klachten hadden loopt hierdoor de economie van Altena schade en vertraging op. CDA Altena zou graag zien dat de ondernemers snel en vakkundig geholpen worden door de gemeente en stelt daarover schriftelijke vragen aan het college.