Hop van Altena net geen winnaar maar staat nu wel op de kaart in Brabant

8 november 2019, 13:19


Lokaal Nieuws

ALTENA/VUGHT – De spanning was om te snijden in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught tijdens de uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2019.

Hop van Altena was een van de kanshebbers maar moest de winst laten gaan aan het HomeComputerMuseum uit Helmond. Dit initiatief wist maar liefst 1707 van de in totaal 3574 stemmen in de wacht te slepen. Toch staat Hop van Altena inmiddels regionaal op de kaart. Lovende woorden waren er voor het project uit Altena door gedeputeerde Marianne van der Sloot: ‘Hop van Altena wekt een traditie weer tot leven’.

Met de overhandiging van een Woerkums bierpakket aan de gedeputeerde en de toezegging van Erfgoed Brabant om Hop van Altena te blijven steunen kijken de initiatiefnemers terug op een geslaagde avond. ‘Eindigen bij de laatste 3 uit de 56 initiatieven is een fantastisch resultaat’ aldus Jos Schenkeveld van het Brabants Landschap. Ronald van den Ende besluit: ‘Als je aan hop denkt, dan denk je aan Altena’. Het 21-dorpen initiatief krijgt zeker een vervolg.