Sinterklaasfeest 2019 in Woudrichem

6 november 2019, 07:36


Regio Info

WOUDRICHEM – Het is weer zover, de pakjesboot is bijna klaar voor vertrek! Ook dit jaar zal de Sint Woudrichem bezoeken. En zoals altijd is er van alles te beleven rondom zijn bezoek.

Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas rond 16.30 uur aan in de Historische Haven van Woudrichem. Op de pakjesboot vergezelt de gezellige Pietenpand Sinterklaas met zijn Pieten. Een DJ zorgt voor gezellige muziek op de kade. Nadat Sinterklaas met al zijn Pieten aan wal is gegaan, gaat hij voorop in de lampionnenoptocht. De Pietenband blijft erbij en zorgt weer voor vrolijke muziek en dansjes. De lampionnenoptocht gaat naar de Lemmenskamp (Weth. De Joodestraat 2), waar iedereen van harte welkom is in het Atrium voor een lekkere kop koffie, thee of chocolademelk. Geen zin in de optocht, dan ziet Sinterklaas jullie graag direct in de Lemmenskamp, de entree is uiteraard gratis. De Pietenband zal het geheel daar muzikaal afsluiten.

Pietensportfeest

Al jaren een groot succes: het Pietensportfeest. Op zaterdag 23 november van 10.00-12.00 uur in het Rondeel (’t Rond 2) in Woudrichem. Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen die dag weer lekker komen sporten met de Pieten. Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. De inschrijving start om half 10. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt € 2,- per kind. Denk aan gymschoenen met naam erop!

Pepernotenfabriek vol letters

De Pepernotenfabriek is verhuisd van de Middelvaart naar De Werf in Woudrichem (Raadhuisplein 1). Daar tussen alle boeken van de bibliotheek, gaan de normale fabriekswerkzaamheden op woensdagmiddag 27 november gewoon door. Maar wat doen toch al die letters in de Pepernotenfabriek? Pepernoten bakken, boekjes lezen, knutselen, rondleiding door de fabriek, een meet & greet met de Sint en de goedheiligman komt bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena zelfs voorlezen voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Kinderen zijn met hun ouders van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 uur bij dit grandioze jaarlijkse feest van Kinderopvang BuitenGewoon.

Activiteiten op een rij:

16 november 16.30 uur: intocht Sinterklaas met lampionnenoptocht – Historische Haven en Lemmenskamp (Weth. De Joodestraat 2),

23 november 10.00-12.00 uur: Pietensportfeest – Het Rondeel (’t Rond 2)

27 november 14.00-16.30 uur: Pepernotenfabriek – Kinderopvang BuitenGewoon, De Werf (Raadhuisplein 1), zelfde locatie: 15.00 uur Sint leest voor bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena

Doorlopend: Sint en/of Pieten op bezoek

Sint op bezoek

Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd en kan Sinterklaas met zijn Pieten

kinderen ook thuis bezoeken. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nl.