Lege schoolbanken in Altena, de leraren staken.

6 november 2019, 19:42


Lokaal Nieuws

REGIO – Veel basisscholen in Altena waren woensdag 6 november dicht. Leraren in het basisonderwijs staken voor een lagere werkdruk en beter salaris. Niet alle scholen in Altena namen deel aan de staking, maar het grootste deel wel.

Ondanks de toezegging van de minister van een eenmalig extra bedrag van 460 miljoen euro, bleven er veel scholen in Altena dicht. Ook al was daar in het weekend nog wat twijfel over. De SOOLvA (Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena) heeft 8 locaties in Almkerk, Babyloniënbroek, Eethen, Hank, Sleeuwijk, Werkendam, Wijk en Aalburg en Woudrichem. Zij hadden in eerste instantie plannen om te staken, maar die werden tijdelijk ingetrokken. Later hebben deze scholen na inventarisatie van de huidige stand van zaken toch gekozen dicht te gaan.

Op christelijke basisschool de VerreKijker in Waardhuizen werd niet gestaakt. De school wilde op deze dankdag liever iets terug doen voor de samenleving. Zo ging groep 7 en 8 bij huize Antonia, gezelschapsspelletjes spelen met de bewoners. Groep 1 tot en met 6 ging aardappelen en uien rapen bij de boer in Babyloniënbroek. De geraapte aardappelen en uien werden beschikbaar gesteld aan de Voedselbank Altena voor mensen die afhankelijk zijn van een voedselpakket.