Het Biesbosch MuseumEiland twee weken noodgedwongen dicht

3 november 2019, 09:34


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is ruim twee weken noodgedwongen dicht. Er komt een nieuwe vloer.

Het museum opende in juni 2015 de deuren, maar de afgelopen tijd ging de enorme vloer steeds meer zwakke plekken vertonen. Een foutje in de afwerking. De reparatie van de kunststof gietvloer met een oppervlakte van zo’n 1200 vierkante meter is een behoorlijke klus.

Het is niet alleen een kwestie van het vernieuwen van de afwerklaag. In de ondervloer moet flink worden gehakt. De gaten moeten daarna worden aangevuld en geëgaliseerd. Pas daarna kan de nieuwe laag worden aangebracht. Met drogen en uitharden erbij is dit een klus die ruim twee weken in beslag neemt. Vanaf 15 november kan het Biesbosch MuseumEiland weer open. Dat geldt ook voor het café en het terras.