Tibo-Veen mag zich voortaan Hofleverancier noemen

1 november 2019, 05:51


Lokaal Nieuws

VEEN – Technisch Installatiebedrijf Tibo-Veen mag zich Hofleverancier noemen. Het bedrijf in Veen bestaat dit jaar honderd jaar.

Eigenaar/directeur Robert Jan Loeff kreeg woensdag het Predicaat Hofleverancier uitgereikt. Tibo-Veen heeft nu het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met daarbij de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.’ Het bedrijf werd in 1919 opgericht door Teunis van Tilborg. Eind jaren tachtig is het overgenomen door Joop Loeff. Zijn zoon Robert Jan Loeff is de huidige eigenaar.

Het Predicaat Hofleverancier wordt toegekend door de koning. Om het te krijgen, moeten bedrijven aan diverse voorwaarden voldoen. Niet alleen moet het bedrijf minstens honderd jaar oud zijn, maar ook een vooraanstaande plek in de regio innemen.