Clubrecords voor talenten Biesboschzwemmers

28 oktober 2019, 20:40


Sport Nieuws

WERKENDAM/TILBURG – In het zwembad waar eind van dit jaar de Nederlandse Senioren Kampioenschappen gehouden gaan worden hebben Lars de Kooter en Tess Vonk laten zien dat zij in een goede vorm verkeren.

Beide zwemmers wisten op hun nummers clubrecords te zwemmen. Tess deed dit op de 100 schoolslag en Lars op de 200 schoolslag en 400 wisselslag. De eindtijd van Tess was ruim drie seconden sneller dan eind september van dit jaar. Daarnaast was Tess ook nog ruim een seconde sneller dan het clubrecord bij de meisjes onder 11 jaar.

Na Tess kwam Lars aan de start van de 400 wisselslag. Hij zwom dit nummer voor het eerst in een wedstrijd en hij deed dit meer dan uitstekend. Naast Tess en Lars kwamen ook Margonda Versluis en Nadine Scheeve in Tilburg aan de start. Op de 50 vlinderslag tikte Margonda 0,01 seconden boven haar beste tijd aan. Nadine zwom ruim twaalf seconden sneller en zij deed dit met een goed ingedeelde race.