Stem op ‘Hop van Altena’ voor de Brabantse Erfgoedprijs 2019

18 oktober 2019, 16:04


Lokaal Nieuws

ALTENA – Na maanden van spanning is het zover: ‘Hop van Altena is een van de drie genomineerden voor de Brabantse Erfgoedprijs 2019.

Al in de 14de eeuw was er hopteelt in Altena en was deze streek dé hopleverancier voor Hollandse en Brabantse brouwerssteden. De stichting Hop van Altena wil deze historische hoptraditie weer doen herleven en hophoven opnieuw in het landschap introduceren. Op basis van historisch onderzoek wil de stichting Altena profileren als hét hopeiland waar je de historische hopteelt kan beleven. Met behulp van vele vrijwilligers worden op diverse plaatsen in Altena nieuwe hophoven aangelegd. Het project zorgt voor verbroedering in Altena.

Publieksstemmen bepalen welk project de Brabantse Erfgoedprijs 2019 wint. De mogelijkheid om uw stem uit te brengen sluit op zondag 3 november om 23:59. Op 7 november zal de prijswinnaar bekend gemaakt gaan worden. Stemmen kan op: https://www.erfgoedbrabant.nl/stem