Bibliotheek op school in Waardhuizen geopend

18 oktober 2019, 16:17


Lokaal Nieuws

WAARDHUIZEN – Op woensdag 9 oktober openden wethouder Paula Jorritsma, samen met Bregje, Sven en taal- en mediacoach Mirjam, de Bibliotheek op school op De VerreKijker.

De school sluit met dit project aan op de landelijke aanpak ‘de Bibliotheek op school’ voor het basisonderwijs. Daarin werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan de verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van kinderen. Dit is de veertiende Bibliotheek op school in gemeente Altena.

Mirjam, taal- en mediacoach bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena vertelt: ‘Een belangrijk doel van de Bibliotheek op school is het vergroten van het leesplezier en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen worden beter in taal.’ Wanneer zij Sven, de oudste leerling van De VerreKijker, vraagt of hij lezen leuk vindt antwoord hij heel resoluut: ‘Nee.’ Mirjam hoopt dat daar met deze Bibliotheek op school verandering in komt. Bregje, de jongste leerling van school, leest het liefst boekjes over dieren en de boerderij. ‘Maar die hebben we thuis niet,’ zegt ze stralend. Gelukkig zijn er ook voor de allerkleinsten boeken aanwezig die aansluiten bij hun belevingswereld.

‘Lezen is een feestje!’, zegt Hennie Schermers, directeur van de VerreKijker. ‘En in deze prachtige bibliotheek kunnen de kinderen hun hart ophalen. De boeken mogen ook mee naar huis zodat ze ook daar lekker kunnen lezen.’ Paula Jorritsma vult Hennie aan. ‘Waardhuizen mag trots zijn dat ze zo’n mooie Bibliotheek rijker is!’