Woonlinie en Meander gaan in 2021 fuseren

15 oktober 2019, 15:23


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM / WERKENDAM – De Woningcorporaties Woonlinie en Woonservice Meander gaan per 1 januari 2021 fuseren tot een nieuwe corporatie.

Na een intensieve voorbereiding hebben beide woningcorporaties, de intentie uitgesproken om per 1 januari 2021 samen verder te willen als één ‘nieuwe’ woningcorporatie. Op 3 oktober hebben de beide bestuurders de intentieovereenkomst ondertekend. Een nieuwe naam voor de fusiecorporatie is nog niet bekend, maar dat er een nieuwe naam komt is zeker. 

Tot 1 januari 2021 blijven de zittende directeur-bestuurders Peter van den Heuvel (namens Woonlinie) en Willem Bijl (namens Woonservice Meander) hun functie uitoefenen. De toekomstige directeur-bestuurder wordt Peter van den Heuvel. Willem Bijl blijft een actieve rol vervullen in de nieuwe organisatie.

Huurders van de woningcorporaties blijven tot 1 januari 2021 gewoon bij hun eigen corporatie huren. De voorwaarden die zijn afgesproken veranderen ook niet bij de fusie. Beide corporaties hebben inmiddels op hun website een speciale pagina gepubliceerd waarin ze antwoord geven op mogelijke veelgestelde vragen die huurders kunnen hebben.

De komende tijd worden meer details bekend gemaakt.