Kanoërs raken te water in de Biesbosch door speedboot

14 oktober 2019, 20:22


Hulpdiensten

HANK – Zaterdagmiddag zijn drie kanoërs in de Biesbosch te water geraakt toen een speedboot hen met hoge snelheid passeerde ter hoogte van het bruggetje van Sint Jan.

De drie kanoërs maakten onderdeel uit van een groep van zeven kano’s die rond twee uur ‘s middags de Biesbosch ingingen, via de Sloot van Sint Jan tot aan het bruggetje. De groep hoorde achter zich een motor- of speedboot aankomen. Hij kwam met volle snelheid voorbij, heel kort tussen de kano’s en de kant. Door de golfslag was er geen houden meer aan en sloegen de kano’s om.

De drie werden opgepikt door een paar dagjesmensen in een fluisterboot en door hen weer aan wal gezet. Een boswachter die toevallig passeerde, deed tevergeefs nog een poging om de speedboot nog te traceren. De inzittenden spreken van een bewuste actie en hebben aangifte gedaan bij de politie.