Meer verkeerscontroles in Andel na ‘Rent a Cop’

9 oktober 2019, 18:18


Hulpdiensten

ANDEL – Tijdens de actie ‘Rent a Cop – Rent a boa’ zijn op dinsdag 8 oktober 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere te hard rijden.

Voor deze speciale actiedag konden inwoners uit de gemeente Altena een verzoek indienen voor het inhuren van een agent of boa. Ruim 30 verzoeken zijn binnengekomen bij de gemeente en politie en het grootste gedeelte is hiervan uitgevoerd op dinsdag 8 oktober tussen 08.00 uur en 16.00 uur.

Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer mobiel bellen, parkeren in openbaar groen en het overtreden van de maximumsnelheid. Daarvan waren er 10 op de Middenweg in Andel. Naar aanleiding van deze resultaten is besloten om vaker verkeerscontroles uit te voeren, voornamelijk op de Middenweg in Andel. Agenten hebben daar namelijk een groot deel van de weggebruikers aangehouden voor te hard rijden.