Verhalen delen op veteranendag in Altena

6 oktober 2019, 17:00


Lokaal Nieuws

ALMKERK – De eerste veteranendag in Altena is een feit. Zaterdagmiddag kwamen veteranen uit de 21 kernen van Altena bijeen in het gemeentehuis. Deze dag werd georganiseerd door de gemeente Altena. ??

Onder het genot van een hapje en een drankje kon men elkaar ontmoeten en met elkaar verhalen delen. Daarnaast werd er door burgemeester Marcel Fränzel, namens de Minister van Defensie, een Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uitgereikt aan G. van Kuilenburg. Zijn zoon nam de onderscheiding in ontvangst. ??

Altena kent op dit moment geen veteranencomité. Omdat het college het belangrijk vindt de waardering voor de veteranen te blijven uitspreken, heeft de gemeente de organisatie van deze eerste bijeenkomst in Altena op zich genomen. Met de veteranen wordt besproken of en hoe zij de organisatie van deze jaarlijkse bijeenkomst zelf op kunnen pakken.