Onderzoek naar verplaatsing tennisvereniging LTV Almkerk

6 oktober 2019, 09:49


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In verband met de bouw van de brede school in Almkerk moet tennisvereniging LTV Almkerk worden verplaatst. Hiervoor heeft de gemeente onderzoek uitgevoerd naar mogelijk nieuwe locaties voor de tennisvereniging.

Uit dit onderzoek blijkt nu dat er een nieuwe locatie voor LTV Almkerk is gevonden aan het Hoekje in Almkerk. Dit perceel vormt samen met Golfpark Almkreek en de ijsbaan een cluster van sportvoorzieningen. Het perceel van de tennisvereniging wordt voor tien jaar gepacht door de gemeente. Daarna is het de bedoeling om de tennisvereniging een definitieve plek te geven in het nieuwe sportcomplex dat in Almkerk moet verrijzen.

Hoe de locatie er exact uit komt te zien, moet door de gemeente nog worden besproken met de omgeving en de tennisvereniging. De totale pachtsom van het perceel bedraagt €100.000. De verplaatsing van de tennisaccommodatie maakt deel uit van het investeringsbedrag voor de brede school van € 5,5 miljoen. In het eerste kwartaal van 2020 zal het definitieve voorstel voor de brede school worden besproken in de gemeenteraad.