Nationale Kringloopdag bij Kringloop Altena

2 oktober 2019, 18:05


Regio Info

ALMKERK – De Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en alle 100% Kringloop!-winkels. De Nationale Kringloopdag is op iedere eerste zaterdag van oktober, in 2019 op 5 oktober. Dan is het feest bij de 100% Kringloop!-winkels in het hele land.

In Almkerk doet 100% Kringloop!-winkel Kringloop Altena mee met de nationale Kringloopdag. Koffie en thee zijn die dag gratis en voor de kinderen is er limonade en wat lekkers. Buiten staat het Rad van Fortuin, waar u leuke prijzen kunt winnen. Bestuursleden, waaronder mede-oprichter Johan Koekkoek, zijn beschikbaar om meer te vertellen over de Kringloop en haar doelstellingen. Weet u dat Kringloopcentrum Altena mensen ondersteunt die gebruik maken van Voedselbank Altena en samen werkt met de hulporganisatie Gain in Sleeuwijk?

De hartverwarmende documentaireserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ van de VPRO laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. Het is vooral het sociale succes dat zo bijzonder is aan de kringloopwinkel, aldus de VPRO. Het is een plek waar mensen weer met elkaar praten, waar ze elkaars problemen helpen oplossen, waar nieuwe talenten ontdekt worden.

Kringloopcentrum Altena, het nieuwe dorpsplein, waar u zich nuttig kunt maken als vrijwilliger en waar u kunt dwalen door vele kamers met mooie gebruikte producten voor een betaalbare prijs. Een van de mooiste kringloopbedrijven van Nederland, waar u kunt genieten van een gratis versnapering, hoopt u zaterdag 5 oktober 2019 op de Nationale Kringloopdag te mogen begroeten.