Muziek uit de tijd van Jacoba van Beieren

2 oktober 2019, 18:00


Regio Info

WOUDRICHEM – In dit Jacobajaar wordt er een speciaal concert georganiseerd in het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem. Op zaterdag 19 oktober spelen Scherzi Musici om 15.30 uur muziek uit de tijd van Jacoba van Beieren (1401-1436). Dit zijn stukken waar ze mogelijk naar heeft geluisterd.

Jacoba van Beieren was gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen, belangrijke gebieden, die haar een speler maakte op het internationale politieke speelveld. Scherzi Musici brengt haar verhaal tot leven met troubadoursliederen en oud Nederlandstalige liederen uit het Gruuthuse Handschrift (zoals het beroemd Egidius-lied), jachtliederen (caccia’s) vanuit Italië (want de gravin was dol op de valkenjacht), maar ook meerstemmige composities van Johannes Ciconia, Guillaume de Machaut en andere componisten.

Scherzi Musici willen graag een muzikale impressie geven van haar tijd, haar leven en haar bijzondere personage. Een portret van een te vroeg gestorven middeleeuwse sterke vrouw en feministe voor haar tijd. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn te bestellen via www.jacobacultuurhuis.nl.