Gouden middag voor Biesboschzwemmers

2 oktober 2019, 06:40


Sport Nieuws

ANDEL – De eerste wedstrijd voor de jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers bracht 13 zwemmers naar AquaAltena in Andel op zaterdag 28 september. Samen met zwemmers van Bijtelskil, ZVDO en De Warande ging men de strijd met elkaar en de klok aan.

Na twee en een half uur zwemmen was de oogst een clubrecord, vijftien persoonlijke records en twintig medailles. Lars de Kooter, Tess en Maud Vonk wisten op al hun nummers de winst te pakken. Lars was de beste op de 100 rug- en wisselslag en de 400 meter vrije slag. Op de ‘wissel’ en ‘vrij’ wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de vrije slag verbeterde Lars zich met vijftien seconden en daardoor bleef hij onder het clubrecord. De tussentijd van Lars na 200 meter was een verbetering van zijn persoonlijk record met ruim vijf seconden. Tess wist vijf keer een persoonlijk record te zwemmen. Haar eindtijden op de 100 rug-, school- en wisselslag waren sneller dan ooit. In alle gevallen ging het om ongeveer drie seconden. Ook de tussentijden op de 50 meter bij de rug- en schoolslag waren sneller dan ooit. Voor Maud was er goud op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag. Op de vlinderslag bleef ze net boven haar beste tijd en de wisselslag zwom Maud voor het eerst zonder een diskwalificatie. Op dezelfde afstanden wist Amy de Kooter twee keer brons te veroveren. De vlinderslag zwom zij voor het eerst en op de ‘wissel’ was Amy ruim zeven seconden sneller dan ooit.

Net als Lars, Tess en Maud behaalden Mirte Delleman, Arjan Groenewegen en Carlo Speksnijder ook een eerste plaats. Alle drie deden dit op de 25 meter schoolslag. Arjan en Carlo behaalden beide ook nog een zilveren medaille. Carlo op de 25 rugslag en Arjan op de dubbele afstand. Voor Jorja van Oord was er op de 25 rug- en schoolslag de op één na beste. Silke Jetten zwom voor de eerste keer een wedstrijd en behaalde achter Jorja in beide gevallen een bronzen medaille. De laatste bronzen medaille werd behaald door Herbert Schouten en hij deed dit op de 50 meter rugslag.

Anieke aan de Wiel wist geen prijzen te veroveren, maar mag met twee persoonlijke records terug kijken op een goede wedstrijd. Anieke verbeterde zich op de 100 rugslag, maar was ook halverwege sneller dan ooit. Net als Anieke behaalden Mirthe Jansen en Herbert Schouten geen medaille. Op de 25 meter schoolslag wist Mirthe zich met ruim vijftien seconden te verbeteren. Voor Herbert waren er geen persoonlijke records.

Halverwege december staat de tweede wedstrijd van dit circuit op het programma en dan is de locatie Oosterhout. Dan zal de groep zwemmers groter zijn dan dit weekend in Andel. Tot die tijd komen er nog veel wedstrijden met het komende weekend de eerste rond van de zwemcompetitie.