Zevende Liniepadfestival op Fort Giessen

28 september 2019, 22:33


Lokaal Nieuws

GIESSEN – Het 7e Liniepadfestival op zaterdag 28 september bij Fort Giessen was een succes. Alhoewel het in de ochtend tijdens de liniewandeling ‘Rondje Giessen’ regende, wilde geen van de deelnemers de wandeling inkorten.

Vanaf 13.00 uur was Fort Giessen geopend voor bezoekers. Bezoekers konden kennis maken met het Wereldoorlog I parkje en de daarbij behorende tentoonstelling en diverse films. Uiteraard was het unieke WOI kanon naar buiten gereden. Archeo Altena en Altenatuur, de vaste gebruikers van het fort, lieten zien wat voor activiteiten zij ondernemen. Altenatuur gaf uitleg over veranderingen in het linielandschap met oude en nieuwe landbouwwerktuigen, de nadruk lag op natuur inclusieve landbouw. Tevens kon er geproefd worden van de oogst uit het in stroken geteelde voedsel, zoals een pannenkoek, een gefrituurde chips en een kommetje pompoensoep. De kiem voor deze oogst is gelegd in april door brugklasleerlingen van het Altena College tijdens hun landschapsbelevingsdag. 

Bierbrouwer Laurens Groenenberg van Brouwerij de Gebalde Vuist uit Nieuwendijk brouwde ter plekke van de verse Altena hop een bokbier met suikerbieten.