Wetenschappers over de energietransitie in Altena en de Wereld

28 september 2019, 06:38


Regio Info

GIESSEN – In voorgaande jaren was op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Omdat het zo langzaam gaat met de verduurzaming heeft Urgenda vorig jaar elke dag uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid.

Altenatuur organiseert op 10 oktober om 20.00 uur een ‘Vraag en Antwoordbijeenkomst’ voor mensen die willen weten hoe we er voor staan met het invoeren van schone energie op het Eiland Altena en in de wereld. Waarom geen kernenergie? Wat is de goedkoopste manier voor een huishouden om mee te werken aan de energietransitie? Accu’s van elektrische auto’s vervuilen toch heel erg? Er kunnen toch nooit snel genoeg e-auto’s worden gebouwd? Windmolens en zonnepanelen kunnen toch nooit genoeg elektriciteit geven? Waterstof is toch veel handiger dan zon en windenergie?

Jeroen Bijleveld, secretaris van twee landelijke klimaattafels en wetenschapper bij de Sociaal Economische raad en Jan-Derk Stegeman, lucht- en ruimtevaartwetenschapper en gespecialiseerd in de werkelijke mogelijkheden van de energieomslag, zullen korte inleidingen houden en verder aan de hand van vragen van de aanwezigen antwoorden geven.

Wethouder Roland van Vugt en beleidsambtenaar Mark Roza van Duurzaamheid zijn ook aanwezig. Zij zullen geen verhaal vertellen, maar ze kunnen wel vragen beantwoorden. De uitslag van de duurzaamheid enquête onder alle inwoners en ondernemers van Altena zal voorlopig bekend worden gemaakt door de gemeente. Tot 3 oktober kun je via de link https://www.gemeentealtena.nl/duurzaam.html de vragenlijst invullen.