Veiligheidsmarkt in winkelcentrum de Nieuwe Es in Sleeuwijk

25 september 2019, 22:02


Regio Info

SLEEUWIJK – In winkelcentrum de Nieuwe Es in Sleeuwijk kunt u zaterdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen op de veiligheidsmarkt.

Op het plein vindt u verschillende kraampjes met volop informatie, tips en demonstraties. De politie is aanwezig en geeft tips voor een betere beveiliging van huizen. Nu de winterperiode weer aanbreekt, en het lang donker is, start namelijk het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeente, met extra aandacht voor maatregelen tegen inbraken. Daarnaast geeft de politie uitleg over de gevaren van drugs en kan men de geur leren herkennen van verschillende soorten drugs.

Buurtbemiddeling kan een goede stap zijn als buren overlast van elkaar ervaren en er samen niet uitkomen. Medewerkers van Sur Plus zijn aanwezig op de markt en leggen bezoekers graag uit hoe buurtbemiddeling werkt. De brandweer is aanwezig met een brandweerbus. U kunt kennismaken met de BOA’s van de gemeente en met het jongerenwerk. Het Rode Kruis en de plaatselijke EHBO-vereniging laten u zien hoe om te gaan met ongevallen in en rond huis. Heeft u wel eens een kijkje door een VR bril genomen? Het kan op deze dag allemaal. En tot slotte staat er op het plein een springkussen voor de kinderen.