Biesboschvogels nog onbekend bij Werkendammers

24 september 2019, 15:45


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Tijdens de Biesboschdag konden Werkendammers bij de kraam van Vrienden van het Biesbosch Museumeiland hun vogelkennis testen. Aan de hand van tien foto’s mochten ze de namen raden.

Van alle deelnemers aan de Biesboschkwis hadden Jannick de Koning (11 jaar) en Pieter de Graaff (13 jaar) als enigen alle tien de vogels juist ingevuld. Teus Ippel volgde met negen goede vogelnamen. Meest herkenbaar waren het ijsvogeltje en de zeearend. De drie prijswinnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.

De Vrienden van het Biesbosch Museumeiland stonden op de Biesboschdag om de vereniging te promoten. Vrienden hebben een streepje voor bij het Biesbosch Museumeiland, zij hebben het gehele jaar door gratis toegang voor twee personen en kunnen deelnemen aan bijzondere lezingen, uitstapjes in de Biesbosch en worden uitgenodigd voor de opening van bijzondere tentoonstellingen of krijgen een preview aangeboden. Het lidmaatschap kost 25 euro. Van die bijdrage ondersteunen de Vrienden het museum bij de aanschaf van materialen. Zo heeft de vereniging recent het informatiebord op het buitenmuseum de Pannenkoek bekostigd. Ook het onderhoud van de Pannekoek, zoals het hakken van de grienden, komt voor rekening van de Vrienden. Lid worden van de vereniging kan door het invullen van het formulier van de Vrienden via de website www.biesboschmuseumeiland.nl.