IMS Voltena Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

23 september 2019, 17:12

Sport Nieuws

WERKENDAM – Dit weekend mocht IMS/Voltena Dames1 voor hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen op bezoek in Apeldoorn, bij Dros Alterno.

Met de quote: “When you focus on the good, the good gets better!” in gedachte begint de topdivisionist direct met veel positivisme en enthousiasme aan de wedstrijd. Al snel stonden de meiden van IMS/Voltena enkele punten los van Alterno en leek het er op dat ze de eerste set binnen zouden slepen. Een sterke service serie van de tegenstanders wist helaas roet in het eten te gooien. Maar lang hoefden de Werkendamse meiden niet meer te wachten op de eerste setwinst van het seizoen! Set nummer twee ging met een spannende eindstand van 25-23 voor IMS/Voltena mee naar Werkendam!

Het enthousiasme zowel binnen als buiten de lijnen bleef aanwezig en alles wat goed ging werd beter en beter in de derde set! IMS/Voltena wist deze set veel punten te scoren met de blokkering en wist ook deze set eerder aan 25 punten te komen dan Alterno. 25-19 was de eindstand die ze na deze set op het scorebord achter mochten laten. Nu was er nog maar één set nodig om de wedstrijd te winnen!

IMS/Voltena begon deze set zwakker dan de drie voorgaande sets en het ging gelijk op met de tegenstander. Ondanks dit wisten de meiden zich goed aan hun eigen spel te houden en had Alterno er veel moeite mee de bal op de grond te krijgen. Het leek op het einde nog even spannend te worden toen IMS/Voltena meerdere punten op rij weg gaf. Echter wisten ze door de mooie voorsprong die ze hadden en de enorme vechtlust deze set, de eerste drie punten van het seizoen naar zich toe te slepen! De meiden van IMS/Voltena mogen nu heerlijk een weekend genieten van de 3-1 overwinning en zullen vanaf maandag weer hard gaan trainen om volgend weekend in Huizen tegen Prima Donna Kaas Dames 1 ook de nodige punten mee terug naar Werkendam te nemen!