Christelijk Mannenkoor Altena op bezoek in Altena (DE)

17 september 2019, 12:04


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG / ALTENA (DE) – Het Christelijk Mannenkoor Altena hoopt op 14 en 15 december a.s. een concertreis te maken naar het Duitse Altena.

Begin dit jaar heeft het koor medewerking verleend aan “ALTENA BRUIST”, het concert dat in Hank werd gegeven ter gelegenheid van de start van de nieuwe gemeente Altena. Bij dit concert, georganiseerd door Altena Brass, waren ook musici uit Altena (DE) aanwezig. De contacten die toen zijn ontstaan hebben ertoe geleid dat het mannenkoor is uitgenodigd om, in de adventstijd, te komen zingen in Altena (DE). Zij zullen op zaterdagmiddag 14 december meewerken aan een concert met diverse koren uit de omgeving van Altena. Op de 15e op zondagmorgen mogen zij een zangdienst verzorgen. Beide optredens zullen plaatsvinden in de Lutherkirche in Altena (DE).

Voor mannen die graag zingen en het leuk vinden om deze reis mee te maken biedt het koor de gelegenheid om als gast-lid mee te gaan. Zij kunnen tot december de repetities, op woensdagavond om 20.00 uur in de Hoogt in Uitwijk, bijwonen. De kosten voor de gastleden bedragen € 185,- . Dit is incl. repetities, bladmuziek en een volledig verzorgde reis met de bus naar Altena. Ook de partner kan dan mee, die betaalt € 140,– voor de reis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informeren tijdens een repetitie, per mail bij de secretaris van het koor (dejong1953@ziggo.nl) of telefonisch: 06-10221541. Het bestuur (en de koorleden) nodigen mannen van jonge -, middelbare – en iets oudere leeftijd, die niet aan de reis willen deelnemen maar toch kennis willen maken met het koor, van harte uit om vrijblijvend een repetitie te komen bezoeken om de sfeer te proeven, kennis te nemen van het repertoire en mee te zingen.