Bike Tema Andel halverwege monsterrit voor Duchenne Heroes (fotoserie)

11 september 2019, 09:18


Lokaal Nieuws

ANDEL – Op 7 september vertrok Bike Team Andel richting Frankrijk om uiteindelijk op 14 september weer in Nederland aan te komen.

Zij fietsen de soms loodzware etappen in de strijd tegen de spierziekte Duchennes. Het team heeft de eerste dagen er reeds op zitten en zit nog vol energie om ook de laatste etappes af te leggen. De eerste dag begon met een rustige etappe van ruim 70 kilometer, Menno reed de route van 100 kilometer met team ‘de Mollen. Ondanks het behoorlijke klimwerk bleek het een prachtige eerste etappe.

Gisteren (11 september) stond de Koninginnenrit op het programma, een prachtige tocht door hét mountainbike gebied van Europa. Een tocht vol uitdagingen echter blijven de deelnemers gedreven door het doel ‘trap Duchenne de wereld uit’. Vandaag volgt de route door de hoge Ardennen om uiteindelijk morgen bij de drielandeklassieker uit te komen. Het Bike Team Andel verwacht ondanks enkele tegenslagen de tocht te gaan volbrengen en zaterdag de finish te bereiken na vele kilometers door toch ook het prachtige landschap.

De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar Duchenne Parent Project. Met dit geld kan onderzoek worden gedaan naar een medicijn en behandelingen die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. De laatste 10 jaren is de levensverwachting van patiënten met Duchenne fors gestegen.