Kasteel Dussen geopend tijdens Monumentendag

10 september 2019, 16:39


Regio Info

DUSSEN – Kasteel Dussen, de parel in het Land van Heusden en Altena is op 15 september van 11.00 -16.00 uur gratis te bezichtigen. Met livemuziek door Eibe Gerhartl, spelletjes op de binnenplaats en de mogelijkheid om een deel van de unieke zolder en torenkamer te zien.

Rond het landelijk thema ‘Plekken van Plezier’ valt er genoeg te beleven in het kasteel. Waar, net als eeuwen geleden, spelletjes te spelen zijn op de binnenplaats en men kan genieten van live muziek, door Eibe Gerhartl op piano en gitaar. De vleugel in de burgerzaal zal overigens de komende tijd weer vaker klinken en tijdens deze monumentendag is er ook aandacht voor het culturele programma van Stichting Vrienden Kasteel Dussen.

Kom dwalen door het kasteel, ga even zitten in de trouwzaal of in de burgerzaal voor een kopje koffie met muziek, klim naar de zolder en torenkamer en beleef zo de plezierige geschiedenis van deze parel in Altena. Van 11.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom!