CFM/Transito wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

7 september 2019, 06:25


Sport Nieuws

WERKENDAM – CFM/Transito speelde vrijdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen. In Eindhoven was Brabantia, dat uitkomt in de Topklasse, de tegenstander in de beker.

De Werkendammers begonnen slordig en in een te laag tempo aan de bekerwedstrijd en zagen de thuisclub dan ook op een verdiende voorsprong komen. Via debutant Jan-Willem Snoei en Bart Jongejan kwam CFM/Transito toch op voorsprong, maar zag het Brabantia net zo snel weer langszij komen. In de slotfase van de eerste helft ging het gas erop bij CFM/Transito, waardoor er met een 2-5 voorsprong gerust kon gaan worden.

In de tweede helft begonnen beide ploegen met veel overtredingen, waardoor CFM/Transito met nog zestien minuten te spelen al op vijf overtredingen stond. De stand was inmiddels 3-6, maar de foutenlast drukte even zwaar op de Werkendammers. Dankzij gedegen verdediging en goed keeperswerk bleef de voorsprong behouden en kon men in de eindfase van de wedstrijd nog uitlopen naar een ruime 4-12 overwinning.

Komende vrijdag speelt CFM/Transito de eerste competitiewedstrijd. In Wijchen is Madereros C.F. om 21.00 uur de tegenstander.