Gemeente Altena waarschuwt voor autoinbrekers

3 september 2019, 21:32


Lokaal Nieuws

ALTENA – In 2018 vonden er in de voormalige Altena gemeenten ruim 100 geregistreerde auto inbraken plaats.

Op de Tol in Sleeuwijk is een tekstkar geplaatst waarop men waarschuwt voor auto inbrekers. Aan de westzijde van de Tol, de Werkendamse kant, is al geruime tijd sprake van cameratoezicht. Deze vorm van toezicht volgde op een pilot waarbij het aantal inbraken en diefstallen verminderde en het veiligheidsgevoel wordt vergroot.

Bij autodiefstal gaat het steeds vaker om ingebouwde navigatiesystemen en airbags. Het is niet bekend op welke plaatsen het vaakst wordt ingebroken. Heeft u een verdachte situatie gezien? Belt u dan direct met het alarmnummer 112. De tekstkar met daarop de waarschuwing blijft enkele weken staan.