Openstelling Fort Giessen op de laatste zaterdag van augustus

26 augustus 2019, 09:57


Regio Info

GIESSEN – Fort Giessen is gedurende de zomermaanden op de laatste zaterdagen van de maand opengesteld voor bezoekers. Het prachtig gerestaureerde Fort opent haar poorten op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 16.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn schitterende exposities over de geschiedenis van het Fort en de streek tijdens Wereldoorlog I en over de natuur van het mooie Altena. Ook kan men in diverse films de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena in de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekijken. Bezoekers kunnen wandelen over het Fort en genieten van de wilde flora en vele vlinders. Of met een trekpontje de fortgracht oversteken naar het educatie-park over WOI.

De toegang is gratis, vrij rondwandelen is toegestaan. De aanwezige gidsen geven graag uitleg. U vindt Fort Giessen aan de Giessensesteeg in Giessen. Meer info is te vinden op www.archeo-altena.nl of www.altenatuur.nl.