Almkreek organiseert ook dit jaar de 21-Dorpenwedstrijd

16 augustus 2019, 12:39


Sport Nieuws

ALMKERK – Wat in 2018 ontstond als een grappig idee: hoe verbinden we de 21 dorpen van Altena op een gezonde, sportieve manier, heeft – mede dankzij de vele enthousiaste reacties – geresulteerd in een jaarlijks terugkerende traditie door Golfpark Almkreek in Almkerk.

Op zaterdag 31 augustus komen per dorp 4 deelnemers bijeen (2 golfers en 2 niet-golfers) om hun kennis over de dorpen te testen en om tegelijkertijd een leuke wedstrijd te spelen. De niet-golfers volgen deze middag een clinic: ze leren de grondbeginselen van het golfen en doen een kleine wedstrijd. Vorig jaar won Meeuwen de felbegeerde prijs. Wie wordt het dit jaar?

Nieuw dit jaar is dat er een auto te winnen is wanneer één van de deelnemers van de wedstrijd, de bal in één keer in de hole slaat en men kan zijn golfvaardigheden testen door een wedstrijdje aan te gaan met Sophie Korthuijs, jeugdlid van Almkreek en lid van de Jong Oranje selectie. Naast de presentatie van diverse bedrijven uit Meeuwen, zal ook Natuurvereniging Altenatuur aanwezig zijn met een kraampje om aandacht te vragen voor hun activiteiten. Golf en natuur zijn tenslotte met elkaar verbonden.

Voor Almkreek, een golfbaan met 32 holes, is aardig wat grond nodig. Die grond wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek krijgen. Deelnemers en bezoekers kunnen golfballen naar een bepaalde hole slaan en zodoende geld voor het goede doel bij elkaar sparen: de Weidevogels in Altena.

De wedstrijd start om 13.30 uur, de verwachtte prijsuitreiking – door Peter van de Ven, wethouder sportzaken van de gemeente Altena – is rond 17.00 uur.