Drie NK-medailles open water voor de Biesboschzwemmers

12 augustus 2019, 21:13


Sport Nieuws

HEERJANSDAM/WERKENDAM – Namens de Biesboschzwemmers werd er door drie zwemmers aan vier onderdelen deelgenomen tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen 2019. Naast het ONK werd ook de Heerjansdam Challenge georganiseerd. De oogst na twee dagen zwemmen was drie gouden en vier bronzen medailles.

Pieter Pijnenburg, Paul Wijnja en Nadine Scheeve namen deel aan het NK en zij wisten een gouden en twee bronzen medailles te veroveren. De gouden medaille was voor Pieter op de 2000m schoolslag bij de masters. Tijdens de 3000 m. schoolslag, een dag later, was vanaf het begin duidelijk dat het goud niet mogelijk zou zijn. In de strijd om het zilver werd Pieter er echter bij de finish net uitgetikt en moest hij genoegen nemen met het brons. Paul verraste bij de masters op de 3000 m. vrije slag met een bronzen medaille. 

Het programma van de Heerjansdam Challenge werd op beide dagen na het NK-programma gehouden en hier werd door de zwemmers van de Werkendamse vereniging ook goed gescoord. Pieter en Lars wisten beide een onderdeel te winnen. Lars was met bijna een minuut de winnaar van de 500m schoolslag bij de jongens onder 12 jaar. Hij wist zelfs het baanrecord met zeven seconden te verbeteren. Voor Pieter was er winst op de dubbele afstand bij de masters aan het einde van de tweede dag. Naast het goud wisten zowel Pieter als Lars een bronzen medaille te veroveren. Lars behaalde deze op de 500m vrije slag en voor Pieter was het nogmaals op de 1000m schoolslag maar dan bij de senioren.

Het komende weekend staan er een wedstrijd in Amstelveen op het programma. Op de plaatselijke roeibaan, de Bosbaan, zullen dan de open water zwemmers elkaar treffen. Het seizoen wordt half september afgesloten met onder andere wedstrijd tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. Ter hoogte van de Kooikamp 10 organiseren de Biesboschzwemmers dan voor de zevende keer de Biesbosch Open Water Race (BOWR) met daarnaast ook nog zwemtochten van 1000, 2000 en 5000m voor de Stichting ALShetjeraakt.